Συμβουλευτική ζεύγους

Η Θεραπεία Ζεύγους διαφοροποιείται από την Οικογενειακή Θεραπεία, αλλά και από την Ατομική, και απευθύνεται αποκλειστικά στο ζευγάρι, είτε έχει παιδιά είτε όχι, εστιάζοντας στην αντιμετώπιση των διαπροσωπικών δυσκολιών τους με βάση την καλυτέρευση της σχέσης.

Συχνά μπορεί να νοιώθουμε τον σύντροφο μας απόμακρο, αποστασιοποιημένο, χωρίς κατανόηση και σεβασμό στις ανάγκες μας, απορροφημένο στη ρουτίνα του, με αποτέλεσμα να θυμώνουμε, να νοιώθουμε εγκατάλειψη, μοναξιά, ψυχικό πόνο, αβεβαιότητα, έλλειψη αγάπης και αποδοχής.

Επίσης, αρκετές φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι με την επιθυμία του συντρόφου μας, να «αλλάξει» την προσωπικότητά μας, επιδίδοντάς μας ευθύνες, με αποτέλεσμα να στοχοποιούμαστε για όλα τα «δεινά» της σχέσης.

Η Θεραπεία Ζεύγους αποσκοπεί στην αντιμετώπιση προβλημάτων που αναγκάζουν το ζευγάρι να απομακρύνεται συναισθηματικά και δημιουργούν χάσμα στην μεταξύ τους επικοινωνία.

 Στόχος της Θεραπείας Ζεύγους είναι να επαναφέρει την κατανόηση, την επικοινωνία, την αποδοχή, να δημιουργήσει την βάση για την μέση οδό σε θέματα που υπάρχει διάσταση, να εξομαλύνει τις συγκρούσεις και να οδηγήσει το ζευγάρι στην καλύτερη για εκείνους απόφαση.